Packa cykeln inför cykelsemestern

Det är alltid kul när det är dags att packa cykeln inför cykelsemestern. För en nybörjare som aldrig ha tillbringat sin ledighet på en cykel, kan det bli lite knivigt att veta riktigt vad som ska packas ner i semesterpackningen. Fördelen med att bege sig ut på en semester på två hjul är att man hinner med att se all den vackra och spännande omgivningen. Förutom att man är sin egen motor så är det både billigt och miljövänligt att cykla.

För att packa rätt så gäller det att lämna de onödiga prylarna hemma, vilket dels gör det lättare att packa, men också blir mindre stressande. Det finns bra cykelväskor och annan utrustning som går att köpa via nätet.

Väskorna

För att färden ska bli så stabil som möjligt gäller det att packa det som väger mest, så lågt och långt bak man bara kan, vilket i praktiken innebär att de som väger mest får ligga i de väskorna som är längst bak på cykeln. Det finns väskor som rymmer ganska mycket, vilket gör att det går att packa med sig rätt mycket. Det gäller bara att se till att väskorna är vattentäta och har reflexer. Antalet väskor som är vanligast när det är dags för semester är två bakre, två främre och en styrväska.

Packning

Det är en konst att packa på ett smart och smidigt sätt. När allt det tunga ligger längst ner i väskorna, fyller man sedan på med plastkassar med olika typer av kläder från till exempel sportmärket peak performance, underkläder, tröjor, byxor och så vidare var för sig. Det är viktigt att packa allt i plastpåsar om man vill har torra saker. Smartast är att ha olika färger på påsarna, för att underlätta att hitta det man söker efter. Överst i packningen bör regn- och vindkläderna ligga, vilket gör att det blir lätt att ta på sig dem om det skulle blåsa eller regna mycket.

Ha gärna med extra plastpåsar med, för att ha till smutsiga och våta kläder. Det gör att packningen håller sig torr. Det man behöver som mest packas i styrväskan, såsom kamera, plånbok, mobil och annat som är viktigt. På styrväskans lock går det att stoppa in kartan som gäller för dagen, vilket gör att det blir enklare att hitta under cykelfärden. Något som också är viktigt att packa ner är en pump, extra slang, multiverktyg. Se till att ha det lättillgängligt.

Glöm dock inte det som är viktigast! Att du faktiskt är på semester och tar en dag i taget och slipper stressa, men framför allt inte glömmer att njuta av friheten och naturen runt omkring under resans gång! Då får du också de bästa minnena att ta med hem igen.