Ta med cykeln på semestern

Det senaste året har allt fler hittat ut med hjälp av cykeln. Du kan också ta med dig din cykel på semestern. Att ta med sig sin cykel när du ska på semester är ett mycket bra sätt att upptäcka Sverige och i det här inlägget får du några tips på vad du kan tänka på när du ska ta med dig din cykel på semestern.

Bil

Om du inte ska semestra på din ort med din cykel är en bil något som är bra att ha. Det finns många olika modeller på bilar.Till exempel så finns det flera bmw modeller till salu om du är intresserad av att köpa en ny bil. Vill du ha med dig din cykel på semestern behöver du fästa cykeln bak på bilen eller på bilens tak för att kunna ha med den. Du väljer själv vad som känns bäst. Det finns cykelställ du kan köpa som du enkelt monterar på bilen där du kan fästa cykeln och därmed har möjlighet att ta med dig din cykel på semestern.

Tåg

Om du inte har körkort eller en bil som ditt sällskap kan köra kan det verka omöjligt att ta med sig cykeln på semestern. Det många då glömmer bort är att man faktiskt kan ta med sig cykeln på tåget. Ifall du till exempel vill spendera din semester med att cykla i de jämtländska fjällen men bor söderut kan du alltså ta med dig din cykel på tåget. Ibland kan det krävas att man monterar ner cykeln under färden eftersom cyklar tar plats. Då finns det cykelväskor du kan köpa där du kan förvara din cykel under din tågresa på ett säkert sätt eftersom du kan låsa väskan. Men om du ska åka en något kortare sträcka med tåg finns det inland utrymmen där du kan förvara cykeln.

Cykelresor

Att åka på cykelsemester är något som är populärt. Om du inte redan har provat på att spendera din semester på cykeln är det hög tid att du gör det. Att åka på en cykelresa har stora fördelar, du får både motion och får uppleva naturen på ett sätt man inte gör när man spenderar sin semester på annat vis. Du kan åka på din egna cykelresa där du, eller ni i sällskapet själva bestämmer vart ni ska åka och vart ni ska bo. Men det finns också cykelresor som arrangeras där det ingår boende, mat och cykeluthyrning om ni inte redan har en cykel. Det kan vara värt att hyra en cykel om ni till exempel har valt att cykla i en terräng ni inte är vana vid. Då kan ni vara säkra på att de cyklar ni hyr är anpassade för terrängen. En annan fördel med att hyra sin cykel inför en cykelsemester är att ni slipper tänka på allt som har med transport att göra. Ert enda ansvar är att lämna in cykeln när semestern är slut.