Skaffa rätt försäkring för dig som cyklist

Cykling är såväl ett praktiskt sätt att ta sig till jobbet, skolan och mataffären, som ett trevligt sätt att få frisk luft och motion. Det är därför inte särskilt konstigt att det blir allt mer populärt att cykla – men för dig som cyklist så är det även viktigt att skaffa rätt försäkring om något skulle hända dig eller din cykel, för att kunna få ersättning för skador, sjukvård, reparationer och inköp av ersättningscykel.

Välj rätt typer av försäkringar för dig som cyklar

Det finns några olika typer av försäkringar som är mest relevanta för din cykling. Dels försäkring av cykeln i sig, vilket beroende på cykelns värde kan hanteras på olika sätt. För en cykel värd upp till cirka 20.000 kronor kan den ingå i den hemförsäkring du redan har tecknat. Men för en dyrare cykel vars värde överstiger cirka 20.000 kronor kan du behöva göra ett tillägg till hemförsäkringen i form av en värdesaksförsäkring – detta oavsett om din cykel förvaras i hemmet eller på annan plats.

Vad gäller försäkring för olyckor som påverkar dig själv så finns det personförsäkringar, och där är olycksfallsförsäkring den mest relevanta att teckna. Den ger dig ersättning när du har varit med om en olycka som du själv inte har orsakat genom bristande omdöme eller vårdlöst beteende, som har givit dig kroppskador, ärr, behov av medicinsk hjälp, med mera.

Jämför försäkringar för att hitta den mest förmånliga

Samma typer av försäkringar erbjuds av flera olika försäkringsbolag. Som enskild person kan det vara svårt att sätta sig in i alla och att jämföra dem, så det rekommenderas att ta hjälp av en tjänst som Insplanet på internet, som hjälper dig att hitta rätt och att få det mest förmånliga. Det går nämligen att spara stora summor pengar genom att välja eller byta till den mest förmånliga försäkringen från rätt försäkringsbolag.