Gör en cykelutflykt på Ven

Våren är här och sommaren närmar sig, vilket innebär att det inte enbart är de mest erfarna cykelentusiasterna som plockar fram cykeln för att göra utflykter eller endast ha som färdsätt. För oss som gillar att cykla är det nästan självklart att ha cykeln i åtanke vid eventuella utflykter man kan tänkas göra. Numera är det dessutom vanligt att man tar med sig cykeln på flyget när man reser utomlands och det är inte heller enbart proffs som gör detta. Det är ett gott tecken på att många vill ha med sig cykeln i sina semesterplaner. En utmärkt plats att cykla på är Ven, en ö som ligger i Öresund, strax utanför Landskrona. Dit kan du antingen ta med dig din cykel på båten eller hyra en väl på plats. Det finns givetvis för- och nackdelar med båda alternativ men jag måste säga att det är otroligt smidigt att hyra cykel och ta sig runt på den lilla ön. Här kan du cykla runt med ständigt vackra vyer och havsutsikt.

Så tar du dig dit

Då Ven är en ö så måste du ta färjan dit. Detta kan du göra från Landskrona, Råå eller Helsingborg och resan tar cirka en halvtimme.

Ta med dig din cykel till Ven

Visst är det något speciellt med att ha sin egen cykel och utrustning med sig på utflykter, och det finns möjlighet att göra det även här. Annat du bör ta med dig är givetvis picknickväskan, egen cykelhjälm och ett par fritidsbyxor i hög kvalité som lämpar sig för utflykten. Om man ska ta med sig sin egen cykel så bör man läsa på om priser för detta, samt om man behöver förboka eller ej.

Hyra cykel på Ven

Det är smidigt att hyra cykel på Ven, tänk dock på att förboka denna då de absolut kan ta slut under en fin dag. Du behöver bara precis gå upp för en backe när du klivit av båten, för att nå cykeluthyrningen så smidigare än så blir det knappt.

Att göra på Ven

När du cyklar runt på Ven, finns det små avstickare du kan göra från cyklingen. Du kan bland annat:

Besöka Tycho Brahe-museet

Passa på att bredda dina kunskaper om Tycho Brahe och besök Tycho Brahe-museets lekpark om du har barn med dig.

Kyrkbackens hamn

Det här är inte samma hamn som du når Ven via, utan en väldigt mysig liten hamn med små kiosker där du kan köpa en glass och slå dig ner för att njuta av utsikten och havsdoften.

Spela fotbollsgolf

Om du tycker om att spela både fotboll och golf så kan du kombinera dessa intressen på ett roligt sätt. Därför kan det vara bra att ha med sig ett par lämpliga skor.

Nu hoppas jag att du fått upp ögonen för Ven och fått inspiration inför cykelresan.