Köp en begagnad cykel

Att köpa en begagnad cykel är ett bra sätt att spara åtskilliga hundralappar eller till och med tusenlappar när man behöver en cykel. Självklart finns det dock vissa saker man måste tänka på när man köper en cykel som redan använts av någon annan.

Det är till exempel viktigt att kontrollera så gott man kan om cykeln är stulen. Det man ska titta på är bland annat cykelns ramnummer, eftersom detta är unikt för varje cykel. Om det verkar som att någon har försökt ändra eller skrapa bort numret bör man fatta misstankar. Det är också bra att be om originalkvittot för cykeln samt att få se säljarens ID-kort.

Självklart ska man även titta på cykelns skick, och se efter om den är rostig eller på annat sätt skadad eller behöver renoveras. Man får sedan sätta kostnaderna för att rusta upp cykeln i förhållande till dess pris – om cykeln är i för dåligt skick kanske det inte ens lönar sig att köpa en begagnad cykel, jämfört med en ny.

Om man letar efter en specifik cykelmodell, eller enkelt vill kunna se alla begagnade cyklar som finns till salu, ska man söka på Allaannonser. Då söker man nämligen på de flesta annonssidor online med en enda sökning, så att det är enkelt att hitta den perfekta cykeln.