Två cyklar

Cykelfestivaler i Norden

Det finns en massa trevliga festivaler och evenemang i Norden som är värda att besöka och till de flesta festivaler passar det utmärkt att komma med sin cykel. Det är en skön känsla att glida in till festivalen med cykeln en härlig frihet och bra för hälsan. Förutom konserter och övriga sammankomster så finns det en mängd cykelorienterade festivaler. Om du är intresserad av att cykla på Åreskutan i midnattssol och prova på downhill cykling kan vi rekommendera Åre bike festival. Om du besöker cykelfestivalen i Göteborg kan du låna en cykel, genom lånesystemet Styr&Ställ. Trysil i de norska fjällen arrangerar det största cykelloppet för barn där alla deltagare blir vinnare och får en premie. Ett flertal städer runt om i Norden arrangerar cykelfestivaler, både i storstäderna som Köpenhamn, Malmö, Göteborg, som på landsbygden.

Att cykla är frihet

Kärlek på cykelfestivalen

Ett bra tips om du ska besöka en cykelfestival är att ta in på en camping i närheten av festivalen och kanske ta ett morgondopp i sjön eller havet innan ni cyklar längs någon trevlig naturskön cykelstig mot festivalområdet. Om olyckan är framme när du besöker vår kungliga huvudstad, inga problem glasmästare Stockholm kan laga skadan , de utför glasjobb i hela stor-Stockholm och har en bra känsla för hållbara glas. En cykelfestival kan få fart på hela familjen och skänker stora vinster för miljön samt hälsan. Det bästa är att bara cykla på utan att så noga tänka efter varför, bara njut.

Promillegränser vid cykling

Det finns inga promillegränser för cyklister, men cykeln räknas enligt lagen som ett fordon. Här är lagen tydlig, ett fordon får inte framföras av den som på grund av påverkan av alkohol eller andra bedövande ämnen inte kan framföra fordonet på ett säkert sätt. Så att cykla onykter till cykelfestivalen är inte att rekommendera, men det är tillåtet att cykla efter att ha druckit alkoholhaltiga drycker, om man kan framföra cykeln på ett betryggande sätt.