Tänka på vid cykelköp

Det finns en mängd cykelmärken och modeller på marknaden idag. Den allra senaste är elcykeln som fyller en stor funktion och där du får en premie av regeringen.

När du ska köpa ny cykel, är det viktigt att du tänker efter hur ofta och till vad du ska använda den.

Är du en tävlingscyklist, en motionär eller en långdistanscyklist på äventyr? Eller vill du helt enkelt bara ta dig till jobbet och affären?

Detta är frågor du bör ställa dig när du ska inhandla en ny cykel och samtidigt vill du naturligtvis ha den till det bästa priset.

Från landsvägscykel till mountainbike eller proffs-cykel

En mountainbike går att använda i de flesta terränger och är speciellt avsedda för att användas i skogen. Men de går även att bara använda som transportmedel på asfalt. Det gör däremot inte en landsvägscykel som är den enklaste varianten av cyklar och finns i många storlekar och prisklasser.

Ju mer du ska använda cykeln och ju svårare terräng du ger dig in på, desto mer tillbehör krävs som stadig hjälm, cykelkläder, pump, flaskställ, kartläsare osv.

Nästa steg är att förutse kostnaderna. En cykel kan kosta allt från några hundringar till uppemot 100 000 kr. Cyklar som har kolfiberramar är generellt dyrare.