Att välja en barncykel

Vi kanske känner till mycket om kända cykelmodeller som mountainbike och stadscyklar. Fast detta betyder inte att vi har kunskap att välja en barncykel. Det är inte varje dag en barncykel behöver köpas så hur väljer jag en barncykel? Vilka aspekter måste beaktas när barn cyklar? Om du söker svar på dessa frågor har du kommit rätt. Dessa frågor besvaras härnäst i fem punkter. Varje punkt är en viktig aspekt och egenskap i barncyklar, vilka är:

  • storlek
  • kvalitet
  • säkerhet
  • antal hjul
  • vikt

Det är mycket viktigt att ta hänsyn till cykelns egenskaper eftersom den framtida cyklistens färdigheter och förtroende kommer att bero på dem. Läs vidare!

Topp 5 viktigaste aspekter och egenskaper på barncyklar

De viktigaste aspekter och specifikationer som bör beaktas vid köp av barncykel redovisas här:

1. Storlek: Storlek är avgörande. Det bör beaktas att när man köper en cykel till ett barn måste den vara lite större för att den ska hålla längre. I annat fall kommer den snart behöva bytas ut. Detta beror på att barn tenderar att växa snabbt. Tänk dock på att göra en balanserad avvägning eftersom barnet även behöver känna sig bekväm. Det är en dålig idé att köpa en alltför stor cykel till ett barn som inte är bekväm då det får barnet undvika cykeln. Idag finns det ett brett utbud av billiga cyklar för alla åldrar som underlättar köp av en ny cykel varje gång den blir för liten.

2. Kvalitet: För större familjer eller dyrare cyklar är det en klok investering att köpa ett cykelhus för att förvara och skydda cyklar. Inte minst bidrar cykelhus till att bevara kvaliteten då det skyddar mot regn, smuts och oväder. Ännu en kvalitetsaspekt är varifrån barncykeln köps. Det brukar vara en kvalitetsskillnad på barncyklar som köps i en leksaksaffär jämfört med en cykelbutik. Barncyklar från leksaksaffärer skadas lättare och plasthjul är svåra att hålla i gott skick.

3. Säkerhet: Barn ska givetvis uppleva sin första cykeltur på ett säkert sätt. Med korrekt övervakning är denna första upplevelse på en cykel vanligtvis ganska säker. För att uppnå detta behöver barnet bli anvisad om att använda cykelhjälm, cykla i måttlig hastighet och se upp för trafiken.

4. Trehjulingar: Trehjulingar rekommenderas för barn mellan två och fyra år. En trehjuling är säker och låter barnet bli bekant med cykling och öva upp nödvändig balans.

5. Cykelns vikt: Lyckligtvis är det numera möjligt att hitta lättviktiga cyklar. Det är lämpligt att leta efter den lättaste barncykeln eftersom den är mycket enklare att kontrollera.